• 0562-443131

Kinderkamp 2022 - dag 5

Het was een zomerse nacht, waarbij de slaapzakken niet nodig waren! In de ochtend konden de kinderen direct lekker op het veld gaan spelen; heerlijk nu het een beetje afgekoeld was.

In de ochtend stond er een bosspel op het programma; dieren spotten in het bos en allerlei leuke quizvragen over dieren beantwoorden. Het leuke aan deze opdracht was dat er een groepje van het jongste kamp samenging met een groepje van het oudste kamp. Dit bracht leuke samenwerkingen en kennismakingen met zich mee.
De lunch was weer een picknick variant; lekker in de schaduw op het veld een broodje eten.
In de middag werd het mysteriespel gespeeld. We maakten kennis met de Hottentotten, de bosjesmannen, de Zuid-Afrikaanse projectontwikkelaar Jan Dickkop en de familie Eyk van Pruilipia von Tutburg die met hun dochter Shirley op vakantie komen in de luxe Lodge. De Hottentotten blijken vergiftigd te zijn tijdens de gezamenlijke barbecue. De kinderen bleken ware rechercheurs en vroegen de betrokkenen de hemd van het lijf om de waarheid te achterhalen.
Uiteindelijk bleek mevrouw van Eyk von Pruilipia von Tutberg degene die uit voorzorg rattengif meegenomen had op haar verre reis. Maar haar man meende dat dit Hollandse dropjes waren en deelde dit uit aan de locals als vriendelijk gebaar bij de kennismaking. Een misverstand met ernstige gevolgen dus!
’s Avonds stond er Hollandse kost op het programma; doperwten met aardappels en een worstje. Er wordt hier goed voor ons gezorgd.