• 0562-443131

Kinderkamp 2022 - dag 2 en 3

De eerste nacht op het kamp is heel goed gegaan. Enkele expeditieleden meenden dat er bij zonsopgang de mooiste dieren gespot konden worden, zodat zij om 5:50 al klaar stonden voor hun safari. In de loop van de week zal dit tijdstip (hopelijk) vast opschuiven naar een later tijdstip!

Na het ontbijt was het tijd voor de spellen: de oudste speelden levend stratego in het bos en de jongsten hadden een dieren-circuit spel op het veld:
- Konijnen redden van de ratten
- Kikkers vangen
- Schildpadden race
Gelukkig hield Wim Vonk goed toezicht, zodat alles bijna vlekkeloos verliep. 
Bij de oudsten ging het er bij stratego fanatiek aan toe, waarbij het team van de Friese vlag de duidelijke winnaar was. 
In de middag mochten de jongsten heerlijk het koele bos in, waarbij ze met oog voor detail dieren moesten herkennen. De oudsten speelden het circuitspel, maar hierbij bleek de wedstrijdleiding niet scherp genoeg, waardoor er ernstige verdenkingen van valsspelen konden ontstaan. Tussendoor voldoende tijd voor voetbal, airtrampoline en anders spellen. En natuurlijk een groot watergevecht tussen jeugd en begeleiders. De verkoeling was welkom voor iedereen. 
Ria Laanstra is inmiddels ook toegevoegd aan de expeditiecrew, zodat iedereen m.b.v. een stoere bbq bediend kon worden van een heerlijk broodje hamburger op het veld. In de avond stond er nog een pub quiz voor alle 78 deelnemers op het programma. Er werd goed samengewerkt en de 3 dames in tijgerprint wisten de show mooi aan elkaar te praten. 
Daarna gingen de jongsten heerlijk douchen en rustig slapen, terwijl er voor de oudsten nóg een spel op het programma stond ( de lezer begrijpt vast waardoor het verslag gisteren niet direct gemaakt kon worden). De oudste groep mocht plaatsnemen in een ‘safari-auto’ en op nachtsafari. Midden in het donkere bos konden zij de big five spotten. Maar de stropers waren niet gediend van pottenkijkers, dus wanneer de safari-auto werd natgespoten door de stropers, moesten de gemaakte foto’s weer ingeleverd worden. Spanning en hilariteit in één. 
Daarna nog een zak patat bij de kampeerboerderij, waardoor deze zonnige zondag goed afgesloten werd! 
Op maandag gingen we in de woestijn op zoek naar een oase. Gelukkig werd deze gevonden in de vorm van een buitenbad met een heerlijke schaduwrijke ligweide. Onder de bomen en in het water was het goed vertoeven, ondanks dat de thermometer de 32 graden aangaf! Helaas maakten we ook kennis met de exotische diersoort ‘de wesp’. Maar de dappere expeditieleden lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan, waardoor we met elkaar een lekker relaxte dag gehad hebben. 
Bij thuiskomst een heerlijke uitgebreide bbq; pastasalade, spareribs, saté, worstjes, fruitsalade en stokbroodjes. 
De jongsten gaan nu heerlijk slapen, de eerste hazenslaapjes werden namelijk al gedaan op de terugweg van het zwembad naar huis. De oudsten maken zich op dit moment klaar voor een gezellige casinoavond, waarbij de fiches verloren of verdubbeld kunnen worden; het lot bepaalt!