• 0562-443131

Kinderkamp 2018 maandag 23 juli

De temperatuur in onze circustent is inmiddels aardig aan het oplopen. Is het niet door de warmte, dan wel door verhitte discussies over spelverloop en fanatisme.

De dropping was een flinke wandeling… zo’n 12 kilometer. Wanneer kinderen dan na 1 kilometer al vragen of het nog ver is, dan kunt u zich voorstellen dat het nog een lange weg is.. Annemarie en Yolanda voelen zich zo thuis in het circus, dat zij volledig uitgedost als clowns de dropping zijn gaan lopen. Al snel zijn ze omgedoopt door de organisatie tot Aagje en Klaagje, want ze (en hun groep) hadden nog al wat te klagen onderweg (‘duurt lang’, ‘m’n voeten doen zeer’ en ‘ik ben zo moe’). Toch liepen zij de snelste tijd, 3.02 uur. Maar dit was niet genoeg voor de overwinning, want naast de tijd waren er ook nog de nodige opdrachten. Dit maakte de langzaamste wandelaars, of de meeste kilometers gemaakt (zo kan je het volgens Wim ook bekijken),  toch nog tot winnaars. Het team van Max, Nienke en Wim is er met de taart vandoor gegaan! Positief gevolg van zo’n lange wandeling is dat iedereen gelijk in slaapt valt en dat de kinderen massaal volgend jaar de griezeltocht weer terug willen!

Vanmorgen speelden we het Circus circuitspel. Alle groepjes zijn 11 spelonderdelen bij langs gegaan om hun krachten, tactiek, samenspel, geheugen en behendigheid te testen.

Vanmiddag stond het circus op stelten bij het mysteriespel. In het circus met onder andere een over beweeglijke acrobaat, een koordanseres met overgewicht en een leeuwentemmer met allergie voor haren, brak de paniek uit toen de directeur er achter kwam dat de leeuwen waren ontsnapt. Door het zoeken naar aanwijzingen en diepte interviews met de artiesten, moesten de kinderen erachter komen wie dit gedaan had. Uiteindelijk bleek de directeur er zelf achter te zitten!

Op dit moment van schrijven zitten naast mij zo’n 60 kinderen en vrijwilligers met open monden en starende koppies naar Bassie en Adriaan te kijken, want het is Bassie en Adriaan filmavond. Ik laat aan jullie over wie hier het meest van geniet, de kinderen of de vrijwilligers… Laat zullen we het vanavond niet maken, want de oogjes draaien af en toe al wat weg. Morgen gaan we de clown uithangen in Hellendoorn!