• 0562-443131

Kinderkamp 2019 zaterdag 13 juli

Voor de ouders is de tijd van rust aangebroken! Vanmorgen vroeg zijn 70 kinderen bij Vadertje Tijd afgeleverd.

Kinderkamp zaterdag 13 juli middeleeuwen;
Voor de ouders is de tijd van rust aangebroken! Vanmorgen vroeg zijn 70 kinderen bij Vadertje Tijd afgeleverd. De leiding was niet helemaal bij de tijd, een groepje van zes presteerde het om op het nippertje de boot te halen. Bij de kampeerboerderij aangekomen, begint het meest spannende spel van de week: bij wie en waar slaap ik? Dit spel is goed verlopen en volgens ons heeft iedereen een lekker bedje. Dan volgt het één na spannendste spel, namelijk: bij wie zit ik in de groep en wie is mijn leider? Hier waren wel enige teleurstellingen… We zullen geen namen noemen, maar sommige groepjes wilden graag van leider ruilen. Maar van ruilen komt huilen, dus de tijd zal het leren of ze het een week gaan volhouden met deze leiding.. De groepsnamen zijn bekend, dus de rest van de week worden de groepen aangesproken met ‘De Secondjes’, ‘Tijd voor Max’, ‘De Tijdbommen’ en ‘De Tijstipjes’. Vanmiddag vlogen we terug in de tijd naar de Middeleeuwen en hebben we een speurtocht gelopen. De kennis van de Middeleeuwen is weer bij iedereen up to date. Zo’n eerste dag duurt lang, dus voor sommigen een verrassing dat we nog warm gingen eten…een aantal waren al toe aan bedtijd. De sfeer zit er goed in, zodra het even stil is in de zaal tijdens het memoryspel wordt er massaal ‘Atje voor de sfeer’ en ‘Negentig minuten lang’ gezongen. De eerste dag is voorbij gevlogen, bedtijd is inmiddels aangebroken, voor ons tijd om ons nog even voor te bereiden op morgen.
 
kinderkamp 2019 zondag 14 juli Toekomst
Zondag 14 juli Sorry, gisteravond hadden we geen tijd voor het plaatsen van een berichtje en foto’s. We waren druk met nazorg… Zondagavond staat er altijd een dropping of griezeltocht op het programma. Maar vorig jaar hebben de kinderen zo geklaagd over de lange afstand wandeling bij de dropping en de laatste griezeltocht had toch gevolg dat sommige kinderen daarna nooit meer mee op kamp wilden. Dus tijd voor een ander plan! Een lichtjestocht… vergelijkbaar met Oosterend. Nou de kinderen waren ‘not amused’, “we zijn geen bejaarden” en “dat is echt suf” waren een aantal gehoorde klachten. Met in de hand een lampionnetje wandelden de kinderen van het oudste kamp het bos is. Tot hun grote schrik zaten er toch wat personen in het bos die niet echt passen in een sfeervol tafereeltje van een lichtjestocht, maar thuis horen in een griezeltocht! Dat werd dus een wandeling met gillende kinderen… Vandaar even wat nazorg na afloop onder het genot van een lekker kommetje soep. De zondag bracht ons naar de toekomst. In de ochtend stonden er 15 spel onderdelen klaar voor het jongste en oudste kamp, zoals ‘De aliens aan boord van een ruimteschip’, ‘UFO’s vernietigen’ en ‘De Hyptonpuzzel’. ’s Middags speelden beide kampen Levend Stratego in het bos, in de variant van Pokémon. Tussendoor nog tijd voor een feestje! Marije schuift een jaartje op richting toekomst en trakteerde op ijsjes. Inmiddels is het maandagochtend en zijn we begonnen aan een omgekeerde dag. En wat als je alles omdraait? Dan begin je natuurlijk met warm eten! Tot vanavond! Dan nemen we echt weer even de tijd om een stukje te schrijven.
 
Kinderkamp 2019 maandag omgekeerde dag
De kinderen liggen inmiddels omgekeerd in bed. Waarschijnlijk treffen jullie fantastische prijzen aan in de koffers, want we hebben net de omgekeerde bingo gespeeld! Allemaal beginnen met een prijsje, de kaart vol krassen en dan maar uitgummen wanneer het nummertje valt. Het diner was een luxe ontbijt. We worden ontzettend verwend door de keukenmannen Joost en Kris! Ook omgekeerd verstoppertje en een omgekeerde speurtocht stonden vandaag op het programma. In deze drukke tijden, creëren we natuurlijk ook even een momentje van rust. We nemen even de tijd voor ons zelf door meditaties aan te bieden. De middagsessie op het springkussen is druk bezocht. Aan de vermoeide koppies, of ietwat drukker gedrag, te zien, denken wij dat iedereen in een mum van tijd zal slapen zo. Morgen hebben we wel een vrije dag verdiend!
 
Kinderkamp dinsdag 16/7 2019 vrije tijd
Vandaag vrije tijd! En wat doe je wanneer je vrije tijd hebt? Juist naar een pretpark, patatje tussen de middag en ’s avonds ook nog heerlijke pannenkoeken. Dus we maken het ons zelf gemakkelijk (behalve de keukenploeg, want die heeft werkelijk de hele dag staan bakken..) en ook voor een stukje schrijven hebben we vandaag niet zo heel veel tijd, want we genieten volop van onze vrije tijd!
 
Kinderkamp 2019 woensdag 17 juli; Oertijd
De vrije tijd van gisteren heeft ons allen goed gedaan! Opgeladen kunnen we weer verder. Zo opgeladen, dat het gisteravond geen seconde rustig was bij het oudste kamp. Dus om 00.00 hebben Wim en Rein de wandelschoenen aangetrokken en nog een fijne boswandeling gemaakt met een clubje van vijf. Vandaag zijn we naar de oertijd gegaan, de barbecue en het toneelstukje kunnen we linken aan dit thema, de spelletjes iets minder… Vanmorgen hebben we ‘kraak de code’ gespeeld. Door spelletjes te spelen konden de kinderen een cijfer verdienen, waarmee ze een code moesten zien te ontrafelen om een slot te kunnen openen. ’s Middags was het hier één en al mysterie. Mevrouw TijdeLIJK was neergeslagen in Uurloo en wie had dat gedaan?? Mevr Verleden Tijd, Dhr. Stommiteit, Dhr. Sportiviteit, Mevr. Maaltijd, Mevr. Overtijd, Max Puberteit en mevr In de Tijd waren allen verdacht. De groepen zijn om onderzoek gegaan om erachter te komen wie het gedaan heeft, hoe laat en waarmee. Nou de dader is gevonden hoor! In het avondzonnetje hebben we heerlijk gebarbecued! Nu duimen dat het zonnetje ons morgen niet in de steek laat, een dagje zwembad zou nog erg leuk zijn. Geniet nog even van jullie rust…de tijd vliegt hier en voor we het weten staan we al weer op de haven.
 
Kinderkamp 2019 donderdag 18/7; Partytime
Na nog een waterballonen spel gisteravond, waar de leiding bekogeld mocht worden, was het vandaag Party Time!! En wat is het toppunt van feest? Allemaal vrij zijn van corvee! En dat allemaal dankzij een groepje die vannacht misschien de tijd van hun leven hadden met keten, maar vanmorgen iets zuurder keken toen ze al het corvee moesten doen en daardoor niet mee naar het zwembad mochten. Dat laatste was natuurlijk niet onze bedoeling, maar dat wisten zij niet… Na 3 kwartier mochten ze alsnog naar het zwembad, met allemaal een geschreven excuus brief in de hand voor Wim. Zwemmen is altijd feest! Daar hebben we graag een wandeltochtje heen en terug voor over. Ieder jaar vermelden we in de kampbrief wat kinderen mee moeten nemen. Voor volgend jaar overwegen we om hier een lijstje aan toe te voegen: wat moet uw kind kunnen voor kamp? Dit zullen vaardigheden zijn als: - Uw kind kan een afwasborstel van een wc borstel onderscheiden. - Uw kind weet wat rechts en links is. - Uw kind weet wat het woord ‘luisteren’ betekent. - Uw kind kan na iets gegeten te hebben, zelfstandig een verpakking in de prullenbak gooien. - Uw kind weet wat de functie van een vieze was tas is en maakt daar ook gebruik van. Misschien kunnen jullie dit soort vaardigheden alvast gaan oefenen? Wij hebben ons best gedaan deze week en we denken dat er kinderen nu spontaan thuis gaan aanbieden om af te wassen of om de wc schoon te maken. Op dit moment wordt er nog hard geoefend voor de Bonte Avond, die ieder moment kan losbarsten. Wij maken er hier nog een feestje van en tot morgen!
 
Kinderkamp 2019 vrijdag 19/7; geen tijd
De tijd is omgevlogen! Nog even en dan is iedereen weer lekker thuis, al zijn er een aantal kinderen die vragen of er volgend jaar een kamp van twee weken kan komen.. Gisteravond was het party time! Onder leiding van Kareltje en Jasmijn (voor wie weleens in Hellendoorn komt, kent ze vast en zeker) en met Piet Vrolijk en Jan Alien in de jury, kwamen de meest bonte stukjes voorbij. Een Dance Battle, een loterij, de Tijdrovers, SJT got Talent, de kampliefdes en de Alien show is een kleine greep uit de avondvullende show en natuurlijk mocht een boerencompetitie en een moppentrommel niet ontbreken. Speciale aandacht voor Annemarie Kloosterhuis, zij gaat inmiddels 15 jaar mee! De vrijwilligers zette Wim even in het zonnetje. Volgende week draait hij bij het tienerkamp zijn vijftigste kamp, dus daar wilden wij ook wel even bij stilstaan. Het zit erop! Gezelligheid kent geen tijd, we zingen voor de honderdste keer nog eens Atje voor de sfeer en 90 minuten lang en dan hebben we tijd om lekker uit te rusten. Wilt u thuis nog even goed op teken controleren? Mocht u iets vinden in de koffer wat niet van uw kind is…dan mag dat naar het SJT gebouw. Op het SJT gebouw liggen ook nog de gevonden voorwerpen die niet herkend werden door de kinderen… vooral de onderbroeken en sokken zijn lastig te herkennen. We willen nog graag een aantal bedrijven bedanken voor sponsoring: De Blokker, Firma de Groot, Jumbo Terschelling, Kooyman Grootverbruik, Waddenfood, De Molen en Fjoertoer. De tijd staat niet stil, dus voor we het weten is het kamp van 2020. Wij willen jullie kinderen bedanken voor een leuke week en tot volgend jaar!