• 0562-443131

Tienerkamp 2019 zaterdag 2 augustus

8 Het zit er weer op! Op het moment van schrijven zitten we weer terug op de boot. We hebben hectische dagen achter de rug.

Donderdag overdag werd Rijssen nog eens per fiets bezocht. In heel Rijssen en omgeving zijn er geen Happy Socks en Zeeman-onderbroeken meer te vinden. ’s Avonds stond de finale van het pokertoernooi op het programma. Een waar spektakelstuk, waar Nemi de derde plaats pakte. Uiteindelijk bleven Bjarn en Floris over. Laatstegnoemde was op de betere hand, maar binnen 2 beurten wist Bjarn de titel binnen te slepen. Ook werd er nog een keer stil gestaan bij het 50e kamp van Wim. Hij kreeg cadeaus, waaronder 50 brieven van zijn aanbidders. Ook werd er een sprookje op hem geschreven. Ook werd de uitslag van de dropping bekend. Sommige leiders hebben 2 keer gelopen, maar visten naast het net. Vorig jaar won de groep van Jordy met het nodige beginnersgeluk, maar het lijkt erop dat hij wel aanleg voor het dropping lopen heeft. Vrijdagochtend was vertrek dag, er was een hoop regen voorspeld, maar gelukkig konden we voorspoedig alles opruimen en inpakken. Moe maar voldaan komen we eraan. Tot zometeen!

31/7
Inmiddels zijn we over de helft van het tienerkamp. Tijdens een educatieve tocht door het bos, zagen een aantal van ons een vreemd verschijnsel dast niet op het eiland voor komt. Het gaat hier niet om de hangemuisspin, maar de gevreesde processierups! Piet H., Floris v.d. B., en Rick H. besloten dit verschijnsel van dichtbij te bekijken. De volgende ochtend kwamen de heren uit bed met jeuk en bultjes. Na een uitgebreide behandeling van de leiding (met tape en verzachtende aloë vera gel) werden de klachten nog niet minder. Gelukkig was daar de brandweer! Na een spetterende show mocht de jeugd nog deelnemen aan een balspel met brandweerslangen. Een aantal trokken de stoute schoenen aan en werden van top tot teen in een brandweerpak gehesen. Binnen kon je een speld horen vallen, iedereen was in opperste concentratie. Daar was een pokertoernooi gaande. Donderdag volgt de finale. Bjarn, Jesse, Hugo, Floris, Pieter, Nemi en Bram nemen het op tegen titelverdediger Tjalling. De avond eindigde niet zoals gepland. Bram maakte een nare smak op het springkussen. Door de leiding werd besloten dat er toch een bezoekje aan een dokter moest worden gebracht. Gelukkig geen gips! Maar hij heeft wel voor een paar dagen een mitella gekregen. Wij wachten op de laatste deelnemers van deel 2 van de dropping. En voor nu zeggen wij welterusten.

30/7
Vandaag kon de ene helft van de groep lekker uitslapen. Zij hadden gekozen voor een chill dagje. De andere helft van de groep koos ervoor om 7:30 op te staan en vervolgens 18 kilometer enkele reis op de fiets te stappen richting pretpark Hellendoorn. Vanavond staan de eerste voorrondes van het pokertoernooi op het programma. Titelverdediger Tjalling gaat het opnemen tegen zijn nieuwe uitdagers. Als alles voorspoedig verloopt, zal de prestigieuze finale – met beker! – donderdagavond worden gespeeld.

29/7
Verslag tienerkamp maandag 29 juli Vandaag wederom een zonovergoten dag. We zouden om 10:00 uur gewekt worden door Wim, maar voor de meesten was dat niet nodig. Rond 9:00 uur was het al gezellig druk buiten. Opmerkelijk, aangezien de helft van de groep zondagavond een flinke wandeling had gemaakt. Vandaag kond er gekozen worden tussen een dagje shoppen in Rijssen, nog een keer naar het zwembad of gewoon een chill dagje op het kamp. Sommigen zijn zelfs bij een jump-park terecht gekomen. Aan het eind van de dag zijn we allemaal bijgebruind en de vakantietassen zullen zeker voller terugkomen naar het eiland.